Skip to main content

Familieopstelling

Gezondheidsopstelling

Ziekte fungeert vaak als een boodschapper, die ons informatie biedt om ons dichter bij onze kern te brengen en in verbinding te komen met onze levensstroom.

Terugkerende gezondheidsklachten en ziekten verwijzen vaak naar iets in het familiesysteem dat is buitengesloten. Bij een ziekteopstelling richten we ons op de emotionele dimensie van de klachten of ziekte, om bewustwording te brengen in de relatiepatronen tussen de vraagsteller, de ziekte, de huidige relaties en de geschiedenis van het familiesysteem.

Wanneer we met compassie naar deze emotionele laag van de ziekte of klachten kijken en echt bereid zijn om erbij te zijn, te kijken en te luisteren, ontdekken we vaak een vriend. Deze vriend probeert uit liefde een oplossing te bieden voor een dieperliggend probleem of probeert ons te beschermen tegen de last of pijn van een (voor)ouder die geen erkenning heeft gekregen.

Vanuit dit perspectief zijn ziekte of terugkerende klachten geen kwestie om snel vanaf te komen of te onderdrukken. Systemisch gezien dienen ze juist als wegwijzers naar onopgeloste kwesties in het familiesysteem die aandacht nodig hebben. Er is iets dat gezien wil worden, en zolang we het niet kunnen of willen zien, zal het blijven vragen om aandacht, zowel bij onszelf als later mogelijk bij onze kinderen.

Soms ervaren we in ons leven dat geschiedenis zich herhaalt, vaak in de vorm van ziekte of overlijden dat zich generatie op generatie voordoet, vaak rond dezelfde leeftijd. In het familiesysteem kunnen we teruggaan in de geschiedenis en een voorouder vinden waar ditzelfde patroon zich heeft voorgedaan, zonder dat het volledig erkend is. Wanneer we dit punt bereiken in een opstelling en het volledig kunnen omarmen, zien we vaak dat het systeem ontspant. De dwang om de situatie te herhalen wordt doorbroken en de levensenergie kan weer vrijer stromen. Dit wordt vaak gevoeld als meer ontspanning en ruimte in het lichaam voor de vraagsteller. Soms gaat dit gepaard met een fysieke vermindering of zelfs verdwijning van klachten, maar dit is niet het primaire doel van de opstelling.

Hoewel een ziekte soms letterlijk een herhaling kan zijn om een niet-erkende gebeurtenis of persoon in de familiegeschiedenis zijn of haar plek te geven, is dit niet altijd het geval. Vaker zien we dat de herhaling niet zozeer betrekking heeft op de ziekte zelf, maar op de verborgen dynamiek eronder, die resonantie vindt met een generatie op generatie terugkerend patroon.

De opstelling is gericht op het aan het licht brengen van dit verborgen thema, waardoor de levensstroom weer vrijer kan stromen. Het is daarbij niet noodzakelijk om de informatie expliciet met onze 'mind' te begrijpen; belangrijker is dat deze informatie diep in ons systeem, op zielsniveau, wordt gehoord.

Wil je op een bijzonder krachtige en heldere manier duidelijkheid krijgen in dit thema, waar je zelf nog niet tot een oplossing hebt kunnen komen?

Schrijf je dan snel in voor deze avond en krijg een inzicht in de onderliggende dynamiek en jou familiesysteem en patronen die soms wel door generaties heen worden overgedragen.

Ieder vraag, probleem of deel van jezelf op gesteld worden, vooral deze die steeds terug keren.

Wanneer je een opstelling doet dan plaats je naar aanleiding van je vraag, op gevoel, representanten in de ruimte.

Het is bijzonder om te merken wat er dan gebeurt het ontvouwt zich voor je.

De opstelling maakt de onderliggende dynamiek zichtbaar die zich in het systeem voordoen. Wat zich in het systeem afspeelt, kan niet worden bedacht. De energie van dat moment bepaalt wat er verder gebeurt.

We dragen ze allemaal, de verhalen uit ons verleden die diepe sporen in onze ziel hebben achtergelaten.

Sommige verhalen zijn zwaar en donker, andere licht en hoopvol. Maar elk verhaal, hoe pijnlijk ook, heeft een verborgen schittering die wacht op ontdekking.

In de workshop ontrafelen we samen deze oude verhalen. We kijken ze recht in de ogen, voelen hun gewicht, en leren de schoonheid in hun kern te zien.

Door ze te omarmen zoals ze zijn - zonder wens tot verandering - geven ze hun geheimen prijs en laten ze ons vrij.

Sta je klaar om je eigen magie te ontdekken en je verhaal in een nieuw licht te zien?

Dompel je onder in de magie!

De plekken zijn beperkt en de magie is intens. Meld je snel aan voordat de reis volgeboekt is.

Voel je dat het jouw tijd is?
Dat de magie in jouw verhaal ontwaakt?

Wat er vervolgens in de opstelling tot stand komt, hangt van jouw situatie af. Het kan een vraagstuk zijn, waar je al langer mee rondloopt,

Het geeft letterlijk ademruimte en begrip door hetgeen wat ontstaat", kreeg ik terug".

14 mei 2024 om 18.45 uur in Tricht❗️

V𝗈𝗈𝗋 𝗁𝖾𝗍 𝗂𝗇𝖻𝗋𝖾𝗇𝗀𝖾𝗇 𝗏𝖺𝗇 𝖾𝖾𝗇 𝗏𝗋𝖺𝖺𝗀 𝖻𝖾𝗍𝖺𝖺𝗅 𝗃𝖾 €125,00 (ruimte voor 2 vraagstellers).
Ik plan voor de opstelling tijd in om de vraag voor te bespreken en een week na de opstelling evalueren wij hoe het ervaren is.

Wil jij meedoen 𝖺𝗅𝗌 𝗋𝖾𝗉𝗋𝖾𝗌𝖾𝗇𝗍𝖺𝗇𝗍 𝖽𝖺𝗇 𝖻𝖾𝗍𝖺𝖺𝗅 𝗃𝖾 € 25,-

Voor meer informatie mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of whatsapp

06 - 51 29 37 20

Inbegrepen is koffie en thee.

Evenement-informatie

Startdatum 15-mei-2024 18:45
Einddatum 15-mei-2024 22:00
Sluitingsdatum 15-mei-2024
Max. deelnemers 12
Registered 8
Aantal plaatsen 4
Prijs per persoon Maak keuze

Wij accepteren geen inschrijvingen meer