Skip to main content

Over Sound

Grenzeloos ontspannen

In een gezond en ontspannen lichaam circuleert de energie probleemloos door

Maar wat als je klachten ondervindt, dan is er een disbalans ofwel een verstoring in de energiestromen. Dit kan leiden tot fysieke klachten zoals rusteloosheid, vermoeidheid, stress en ook tot gedragsveranderingen zoals in je schulp kruipen, agressie, je beperkt voelen in je vrijheid. Wil je van je klachten af? Ervaar zelf wat klank en resonantie voor jou kunnen betekenen.
Geluid is klank, klank is trilling en trilling is resonantie wat het natuurlijk helend vermogen van de mens activeert. Hierdoor kunnen ziektes worden voorkomen, genezen of verlicht worden.

Laat de energie weer stromen

Wil je ook een van top tot teen kunnen ontspannen? En met een flinke energie boost de deur uit kunnen stappen, die niet gelijk is verdwenen als je in de auto stapt of als je naar de supermarkt gaat?
.Uit eigen ervaring weet ik hoe de trillingen en de klank klankschalen mijn gevoel in rug weer terug heeft teruggebracht en hoe een enorme last van mijn schouders is afgegleden. Het geeft me echt rust in denken en voelen. En nog belangrijker: ik voel die energie boost dagelijks in mijn lijf. Ik weet ook hoe ik dit zo kan houden. Elke cel heeft als het ware een APK gekregen. Hierdoor heb ik oude pijnlijke ervaringen achter me gelaten. Ik heb nieuwe energie gekregen voor nieuwe ervaringen zoals bij een accu.

In onze Westerse cultuur zijn we bij klachten geneigd te kijken naar het probleem, terwijl de Oosterse geneeskunde meer gericht is op het aanpakken van de oorzaak. De Oosterse geneeskunde maakt gebruik van de aloude Chinese acupunctuurkennis, klank, resonantie en de chakra psychologie. Het is volkomen pijnloos.

Als het voor mij werkt, dan werkt het ook voor jou.

Klank, trilling en resonantie hebben een diepe werking op lichaam en geest. Het werkt in op je gevoelens. Het prikkelt al je zintuigen, maakt je schoon van ‘vuile energie’ en ruis die je bij je draagt en bevordert je energiestroom. Het zelfhelend vermogen in je lijf wordt aangesproken, waardoor (cel)herinneringen met emoties geheeld worden. Geluid is klank. Klank is trilling. Het effect van trilling is resonantie. De behandeling kan verschillende effecten hebben, dit verschilt van persoon tot persoon. In het algemeen geeft de trilling een dieptewerking voor de anatomie van het lichaam. Hierdoor ontstaat een verbeterde energie circulatie. Het bevordert de werking van het immuunsysteem door een verhoogde lymfedrainage. Doordat het de lymfe circulatie in het bindweefsel gestimuleerd wordt, worden afvalstoffen afgevoerd. Ook worden maag, darmen, lever gestimuleerd en de spijsvertering en ontslakking bevorderd. Het geeft na 10 minuten al een diepe ontspanning.

Soundhealing ligconcert

Tijdens dit klank ligconcert wordt je meegenomen op reis met de klanken van de healing bowls.

Elke klank heeft zijn eigen trilling en dus een ander effect op je lichaam. Deze klanken kunnen de spanningen in je lichaam verminderen en je in een diepe staat van ontspanning brengen.

Klanken kunnen blokkades in je lichaam openen, je gedachten tot rust brengen en het zelfhelend vermogen van je lichaam stimuleren.

De voordelen van klanktherapie

Activeert hogere staten van bewustzijn

Ontgrendelt energie blokkades

Verlicht angst en stress

Brengt ontspanning

Bevordert diepe meditatie

Verhoogt de duidelijkheid

Verbetert het concentratievermogen

Verlicht slapeloosheid

Vermindert depressie

Normaliseert de bloeddruk

Verlicht fysieke pijn

Laat emotioneel trauma los

Klanktherapie

Klanktherapie wordt al duizenden jaren beoefend. Wetenschappelijk bewijs toont aan dat bepaalde vormen van klanktherapie ertoe leiden dat beschadigde menselijke DNA-strengen zichzelf herstellen. Geluidsfrequenties kunnen vitaliteit en genezing bevorderen, en het geluksgevoel vergroten.

 De gong- en klankschaal-trillingen beïnvloeden het lichaam en zijn meridianen. Het maakt blokkades los, vermindert spanning en stimuleert de bloedsomloop. De gong verandert de gevoelens die geblokkeerd zijn door de gedachten die de gevoelens ondersteunen en herscheppen door te snijden.


Het resultaat van klankschaalbehandeling

Het helpt je om geestelijk en lichamelijk in ontspanning te komen en het herstellende vermogen van je lichaam kan zijn werk doen. In een klankschalen sessie kun je bij de verschillende klanken loslaten wat je op dat moment bezighoudt

Workshop op maat?

Particulieren kunnen 

Ben je werkgever/ondernemer of een vereniging en wil jij losse klankschalensessie of een workshop op maat?