Skip to main content

BRTT met klankschalen

Combinatie van klank en trillen

Wanneer jijde klankschalen eerst op het lichaam worden geplaatst

Je lichaam bestaat voor meer dan de helft uit water, vandaar dat je geluidstrillingen niet alleen hoort maar ook kan voelen. Trillingen van klankschalen masseren zo de cellen in je lichaam, een innerlijke massage dus. Zo kunnen eventuele blokkades, die je onrustig maken of fysieke klachten geven, loskomen.

Wanneer jij daarna verder gaat met een BRTTsessie komen er nog meer emoties in beweging.

Body Remembers Trauma Therapy ®

Iedereen heeft op een of ander moment trauma meegemaakt. Denk aan een gebroken hart, een traumatische gebeurtenis, overlijden, scheiding, ongeval enz..

Dit gaat veelal gepaard met (lichamelijke) klachten, zoals depressie, migraine, angstgevoelens, slaapstoornissen, concentratiestoornissen, dissociatie, prikkelbaarheid, boosheid, minderwaardigheidscomplex, verslavingen en/of onverklaarbare pijn in het lichaam.

Body Remembers Trauma Therapy (BRTT®) is een wetenschappelijk onderbouwde therapie waarbij het lichaam zichzelf herstelt van overweldigende ervaringen uit het verre- of recente verleden.
Een ander woord voor een overweldigende ervaring is trauma. Trauma is een gebeurtenis die destijds te onverwacht, te snel en te intens was om er op dat moment -vanuit het lichaam gezien- adequaat op te reageren. Ons lichaam raakte overweldigd en kon zich niet verdedigen op een manier zoals moeder natuur het bedoeld had, door te vechten of te vluchten, waardoor het trauma zich vastzet in je lichaam.

Soms zijn we ons heel duidelijk bewust van een bepaald trauma, soms ook niet. We voelen dan wel dat er iets is wat ervoor zorgt dat het leven niet loopt zoals we graag zouden willen, maar kunnen we de precieze oorzaak daarvan niet achterhalen. Soms gaat het namelijk ook om een trauma uit hele jonge jaren of om bijvoorbeeld geboortetrauma of overgenomen trauma van ouders of grootouders.

Wij vergeten gebeurtenissen soms, maar ons lichaam niet

We zijn geneigd gebeurtenissen te vergeten, maar ons lichaam kan ze niet vergeten en heeft er qua zenuwstelsel iedere dag last van. Voor sommige mensen is een overweldigende ervaring als ‘de druppel die de emmer deed overlopen’ en zij krijgen daarna fysieke en/of emotionele klachten.

Doordat trauma zich vastzet in het lichaam, kun je praten wat je wil, echter los je daarmee het in het lichaam vastgezette trauma niet op, de blokkades die in het lichaam zijn ontstaan, verdwijnen daardoor niet. En precies dat is waar Body Remembers Trauma Therapy (BRTT®) 

Met BRTT®  laat je op een natuurlijke manier trauma en spanningen los uit het lichaam. Jouw lichaam doorgaat alle spanningen opnieuw om het vervolgens los te kunnen laten en er vrij van te komen. Het trauma en alle spanningen en blokkades worden opgeheven.

Burnout en stress

Gerelateerde klachten zoals: slecht slapen, veel piekeren, opgejaagd voelen, prikkelbaar zijn, angst(ig), hyperventilatie, moeilijke relatie met eten, slechte concentratie, moeite met denken of juist niet meer uit je denken komen, elke stap voelt als een te veel….

Door bewust (mindful) in de natuur te zijn en de oefeningen/interventies die ik toepas vanuit NLP, krijg jij toegang tot antwoorden op jouw vragen en fijne, concrete en vaak gelijk toepasbare oplossingen.

Mindfulness

‘Aandacht schenken aan wat zich voordoet in het heden, zonder erover te oordelen.’

Met het toepassen van Mindfulness technieken tijdens de wandel coaching is het mogelijk om al je aandacht te richten op het huidige moment. Los van alle gedachten zowel negatief als positief.


NLP

Met NLP leer je hoe je door middel van taal en communicatie invloed krijgt op onbewuste breinprocessen. Zo gebruik ik NLP om beter te leren voelen en te communiceren.

Binnen de coachprogramma’s gebruik ik de NLP-technieken hoofdzakelijk om negatieve gevoelens te neutraliseren en om te zetten in positieve gevoelens.


Het resultaat van wandelcoaching

Positief zelfbeeld en een goede lichamelijke conditie
Gezonde gedrevenheid en een optimale energiebalans
Gezonde ademhaling en een ontspannen lichaamshouding
De juiste balans tussen gevoel, verstand en lichaam om gewenste keuzes te maken.

Coachprogramma's

Gratis kennismaking
Voorafgaand aan de start van de coaching vindt een gratis kennismaking plaats waarin we jouw coachvraag helder krijgen. We spreken af op een neutrale plek ergens in de natuur (bijvoorbeeld in het park). Na deze kennismakingsessie kijken wij of er een wederzijdse klik is, een basis om samen verder te gaan.

We beginnen elke coachsessie met koffie/thee en starten dan de wandeling. Afgestemd op jouw coachvraag ga je aan de slag met ademhalingstechnieken, NLP– en mindfulnessoefeningen, etc. Geen bla bla, of zweverig gedoe, gewoon met beide benen op de grond.

3-weeks programma
Bestaat uit 3 sessies van á 2 uur in 3 opeenvolgende weken. De coachsessies kunnen we ook plannen in 4 weken, afhankelijk van vakantie en agenda. Tevens plannen we een terugkomsessie in.

6-weeks programma
Bestaat uit 6 sessies van á 2 uur in 6 opeenvolgende weken. De coachsessies kunnen we ook plannen in 6-8 weken, afhankelijk van vakantie en agenda. Tevens plannen we een terugkomsessie in.

3-Weeks programma

Particulier € 300,-

3-Weeks programma

Zakelijk € 450,-

6-Weeks programma

Particulier € 600,-

6-Weeks programma

Zakelijk € 900,-

Mindful Lunch Walk met Zoom/Teams

Corona/gezelligheidswandeling particulieren
Via Zoom, Team of Whatsapp maken we verbinding. Jij in jouw omgeving en EVBalans in die van haar.
Kosten voor deze wandeling bedragen € 15,-

Mindful Lunch Walk zakelijk

Neem je collega's mee en ga met een groep van 10 personen de Mindful Lunch Walk met Zoom/Teams beleven.
Kosten voor deze één uur durende wandeling bedragen € 275,-

Coachsessies en/of workshop op maat?

Particulieren kunnen losse wandelcoach sessies met EVBalans plannen. Tarief:  €75,- / uur.

Ben je werkgever/ondernemer, wil je losse coachsessies of een workshop op maat?