Skip to main content

Nieuws

Blijf op de hoogte van EVBalans

Heb jij twijfels over je relatie?

Heb jij twijfels over je relatie?

Gepubliceerd: 13 februari 2023
"Is this Love" zong Bob Marley, hoe is dat voor jou?

De groep mensen die twijfelt tussen moet ik blijven of weggaan wordt steeds groter.

Je houdt jezelf regelmatig voor dat je het toch niet zo slecht hebt? En wat zullen familie en vrienden ervan denken, misschien raak je wel kwijt? En redt ik het wel financieel? Zullen wij ons huis goed verkopen nu dat dit allemaal wat minder gaat? En het moeilijkste is nog de relatie met je (kleine) kinderen? Wanneer je eraan denkt dat je ze niet meer dagelijks bij je hebt, de gedachte om ze te moeten delen........ En ojee, alleen wonen is een enorm schrikbeeld. Zoveel jaren van herinneringen die dan plotseling ophouden en in een ander persperctief komen te staan, daar moet je niet aan denken!

Maar aan de andere kant ben je al een hele tijd niet meer echt gelukkig met je partner. Ís this Love".....

De intimiteit is weg en waar is de seksuele aantrekkingskracht gebleven?  Of datgene  waar je juist zo gek op was, levert nu alleen maar ergenissen op. Of je vertrouwen in elkaar is ergens kwijt geraakt. Jullie doen ook bijna geen echte  leuke dingen meer samen of als gezin. Misschien proberen jullie elkaar zelfs te ‘vermijden’ en doen jullie alleen nog dingen apart.. wil je moeite blijven doen en de relatie proberen in stand te houden of toch maaar de knoop doorhakken en gaan scheiden?

Herken je jezelf in bovenstaande gedachten en angsten? Dan moet er wat gebeuren!

Ga je eigen twijfels onderzoeken.

Twijfel jij altijd overal over ben je een echte twijfelaar? Iemand die geen keuzes kan maken?Ben jij iemand die altijd en overal over twijfelt?  Maak dan eens voor jezelf een lijstje met positieve en negatieve punten van beide en houd dit eens voor een langere periode bij. Dan zal na een tijdje of deze twijfel echt zo belangrijk is en of jullie relatie werkelijk in gevaar is.

Misschien ben je erg perfectionistisch?

Moet voor jou het hele ‘plaatje’ kloppen? Volgens jou maatstaven? Zowel uiterlijk als innerlijk? Wanneer je erg perfectionistisch bent zul je weinig geluk in de liefde hebben! Niemand zal aan jouw verwachtingen kunnen voldoen. Niemand is perfect en jij ook niet! Niet alles  wat jij niet leuk vindt ligt wat jij minder leuk vindt ligt aan die ander. Onderzoek ook eens je eigen gedrag en vraag hoe je overkomt op de ander. Als je wijst naar de ander, dan wijzen er altijd drie vingers naar jezelf…

Wat heb jij nodig?

Waar word je blij van? Weten wat je zelf nodig hebt en welke behoeftes jij hebt  belangrijk vindt in een relatie, werkt verhelderend en  is voorwaarde om een fijne relatie te krijgen en te houden. Je kunt aangeven wat je wel of niet wilt en jouw partner kan besluiten waar hij/zij in mee wil gaan of niet. En vice versa. Geven en nemen is de kunst. Het hebben van een goede relatie is ook gewoon hard werken en leren omgaan met ‘zelf en ke partner’. 

Ga het gesprek aan met je partner, zoek verbinding!

Probeer in een gesprek niet elkaar te verwijten maar echt de tijd nemen om naar elkaar te luisteren. Laat je eigen binnenwereld zien, zodat hij of zij weet wat je dwarszit. Laat elkaar het beide uitspreken wat er dwarszit maar dat  is niet altijd makkelijk, maar zorgt wel voor een veranderende energie! Probeer zo duidelijk mogelijk aante geven wat je mist. Onderzoek is er nog een WIJ is in de relatie. Wanneer die er nog is ga dan samen onderzoeken hoe die WIJ weer nieuw leven in geblazen kan worden? Misschien is even een time-out eenuitkomst.

En soms is de conclusie je wil de knoop door hakken.

Het kan zijn dat je erachter komt dat ‘de koek’ op is, en dat je dat hebt te accepteren… Verdrietig en niet fijn, maar je kunt niet voor eeuwig blijven twijfelen. Volg je hart. 

Ben je al een tijd alleen aan het worstelen en twijfelen? En kom je er maar niet uit? Vind je het moeilijk of ingewikkeld om dit proces met je familie of vrienden te delen? Maak een wandelafspraak met mij voor een gratis kennismakingsgesprek, ik loop graag een stukje met je mee!

Coachsessies en/of workshop op maat?

Particulieren kunnen losse wandelcoach sessies met EVBalans plannen. Tarief €75,- / uur.

Ben je werkgever/ondernemer, wil je losse coachsessies of een workshop op maat?