Skip to main content

Nieuws

Blijf op de hoogte van EVBalans

Mond

Mond

Gepubliceerd: 13 september 2022
Naarmate we ouder worden, ademen we steeds vaker door onze mond.
Dit heeft te maken met leefgewoontes, maar ook met het feit dat we ons eigenlijk helemaal niet bewust zijn van het grote belang van neusademing. "Onze neus lijkt misschien klein, maar achter de neus, aan de binnenkant, ligt het grootste gedeelte van de neus. Dit is een ruimte net zo groot als je mond en deze bevat verschillende sinussen (lagen) en systemen. Gebruik je je neus niet, dan blijven deze functies onbenut en kun je klachten krijgen
 
Mindful Run is de eerste essentiële stap tot verbetering van je ademhaling.
 
Wil jij niet in een coaching traject maar wil jij wel de rust terug in jezelf een Mindful Walk cursus kan jou hierbij enorm helpen.
Van je hoofd naar je hart.
 
Alles wat wij aandacht geven groeit dus aandacht voor ons lichaam WERKT echt!
Mensen zeggen wel eens, ik ben geen hardloper, nee joh, niets voor mij, of bij Mindfulness gaan de gedachten nog wel eens dat ik rondvlieg op een zweverig tapijt.
 
Maar niets is minder waar. Mindful Run is GEEN Run maar een Walk en Mindful bewegen is niet meer dan met onze aandacht ZIJN in het NU. De balans tussen lichaam en geest voelen.
We brengen de hectiek van ons leven letterlijk even tot stilstand door op een andere manier in beweging te komen. Alles mag er zijn en alles is oké, jij bent oké zonder oordeel naar jezelf. De nadruk ligt op een liefdevolle blik op jezelf. Met de focus op de ademhalingstechniek kom je tot rust en dit vormt de rode draad door de cursus.
 
De ademhaling is heel belangrijk, 8 op de 10 mensen ademen te veel. Elke cursus komt dit aan bod en leer je doormiddel van je ademhaling de rust en ontspanning in jezelf te brengen, OOK wanneer je in beweging bent! Bewustwording is de eerste stap naar verandering.
Mindful Walk is een vorm van gezond en verantwoordt bewegen die je dichter bij jezelf brengt en leert om in het hier en nu te ZIJN🙏.
 
In september start er weer een nieuwe 5-weekse Mindful Walk cursus op de dinsdagavond in Geldermalsen start vanaf het Lingepark.
Start cursus Mindful Walk op dinsdagavond 27 september – 4 – en 11 - 18 - 27 oktober van 19.30 – 21.00 uur.
Individueel of op andere locatie is altijd mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden 06 -51 29 37 20
 
Kosten €95,- voor 5 x 1,5 uur
Ga jij mee?
Aanmelden kan via de link hier onder.

Coachsessies en/of workshop op maat?

Particulieren kunnen losse wandelcoach sessies met EVBalans plannen. Tarief €75,- / uur.

Ben je werkgever/ondernemer, wil je losse coachsessies of een workshop op maat?